Opkomen voor mezelf

Gepubliceerd op 8 mei 2020 om 19:06

Ken jij dat ook, dat je van het kastje naar de muur gestuurd wordt en dat je dat nog accepteert ook? 

Ik kom het vaak tegen bij mezelf. Een van mijn eigenschappen is dat ik behoorlijk veel geduld heb. En dat is ook erg fijn, vooral in mijn werk als ambulante begeleidster en als coach. Maar mijn valkuil is dat ik wel eens over me heen laat lopen. Dat ik niet altijd op kom voor mezelf en dan denk ach het komt vast wel weer goed. Niet altijd de beste eigenschap dus. En als je een eigen bedrijf hebt kom je dit dus alleen maar meer tegen. Het is dan helemaal belangrijk dat ik op kom voor mezelf. En natuurlijk zijn er voor mij grenzen. Als voorbeeld afgelopen 2,5 week ben ik bezig geweest om een zakelijke rekening te openen. Ik dacht dat doe ik wel even. Niet dus.... 

Helaas kon het niet digitaal vanwege een technische storing. Dan maar telefonisch. Tja dan duurt het langer gaf deze beste man aan. Oké dat accepteer ik dan maar. Na het insturen van de stukken kreeg ik geen bevestiging. Enkele dagen later gebeld, ja mevrouw er moet nog iets gedaan worden door een andere afdeling maar dat zal voor vrijdag wel geregeld zijn. Vrijdags nog steeds niet gehoord of gezien. Dus weer bellen, weer niets geregeld. Ondertussen voel ik wat borrelen en gaat dit net onder mijn middenrif zitten. Normaal zou ik dit weg zuchten en verstandig denken; het komt wel goed. Maar dit betekende nu voor mij dat ik nog langer kon wachten en ik niet door kon met mijn werkzaamheden. Dus toch aangegeven dat ik het er niet mee eens ben en dat ik verwacht dat er iemand contact met mij hierover opneemt. Dit zouden ze doen. Helaas maandags pas iemand gesproken en toen was alles geregeld en onderweg. 

Ik leer ook veel van mijn cliënten die geregeld van zich afbijten en dingen zo voor elkaar krijgen. En dan denk ik wel eens. Ja ze hebben gelijk ook. Nu hoef je niet iemand onrespectvol te benaderen maar je mag WEL voor jezelf opkomen en vooral als je grens bereikt is.

Mooie les voor mij. En een beter gevoel nu ik voor mezelf opgekomen ben. Ik voelde me sterk.

Benieuwd naar jouw ervaring hiermee?  Ga jij je grens over? Waar ligt jouw grens? Hoe voelt dat?


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.