Eerste opleidingsdag NLP.

Gepubliceerd op 24 oktober 2020 om 09:48

Gisteren mijn eerste opleidingsdag gehad van de opleiding NLP practitioner. 

Met een gezonde spanning er  naar toe. De opleiding wordt op een prachtige locatie gegeven, namelijk in het buitengebied/rand omringd met weilanden. Eigenlijk wel mijn droomlocatie. 2 Friese paarden in de stal en loslopende kippen en een haan. Hoe leuk is dat (althans voor mij).

Daarnaast een top verzorging voor de innerlijke mens. Ook belangrijk want het is een lange dag van 9.30u tot 20.00u.

Qua reistijd ook prima te doen aangezien het in Best is.

 

De dag bestaat voornamelijk uit kennismaken met elkaar. Dit op een leuke manier en meteen gericht op communicatie. Want dat is waar de opleiding voor staat. NLP= Neuro Linguïstisch programmeren. Tja en wat betekent dat dan?

Neuro: wat via onze 5 zintuigen binnenkomt en verwerkt wordt door ons zenuwstelsel

Linguïstisch: De betekenis die wij erbij kennen in Taal.

Programmeren: ontdekken, gebruiken en veranderen van de onbewuste patronen die ons zenuwstelsel kent om andere resultaten te krijgen. 

Dus anders gezegd hebben wij allemaal patronen en manieren hoe te reageren maar ook koppelen wij ervaringen aan geuren, plaatjes, geluid etc. Onbewust reageren wij daar op middels communicatie. Bijvoorbeeld de appeltaart die veel mensen in de oven zetten wanneer mensen komen kijken naar je huis wat in de verkoop staat. Dit doen we omdat we weten dat de meeste mensen appeltaart associeren met huiselijkheid. Of heb je altijd van je baas iets moeten doen en ben je vaak kver je grens gegaan dan kan het zijn dat je een aversie hebt tegen bazen. Je reageert dan bijvoorbeeld opstandig wanneer je baas je iets vraagt om te doen. Met NLP onderzoek je de onbewuste patronen die opgeslagen zijn in je zenuwstelsel. 

 

Ik vind het erg interessant. Het zet mij meteen aan het denken. Wat heb ik meegenomen afgelopen vrijdag?

Mijn kaart wil niet zeggen dat dat ook jouw kaart is. (Ik zal een leuk filmpje erop zetten wat een leuke aanvulling hier op is).

 

Ik ben ok jij bent ok.

 

Geef iemand onvoorwaardelijke liefde, compliment en niet alleen wanneer er iets is gedaan wat jij fijn vindt zoals dat een kamer is opgeruimd.

 

 Ik ben erg benieuwd naar lesdag 2. 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.