Onrustig gevoel

Gepubliceerd op 30 november 2020 om 22:48

Afgelopen weken voel ik me erg onrustig. Ik kan geen goede connectie maken met mijn hoofd en gevoel.

Mijn ademhaling zit vrij hoog en er is totaal geen ruimte voor creativiteit. 

Als ik goed nadenk weet ik ook waar dit vandaan komt. Ik ben de afgelopen weken ontzettend aan het rennen. Van mijn werk, naar mijn gezin, naar het sporten, naar de stad, naar school en ergens moet ook nog de was gedaan worden. Ik mis mijn wekelijkse wandeling in het bos. Het moment voor mezelf. Nu ga ik na het sporten wel even naar de sauna maar ook dan heb ik een tijd in mijn hoofd want ik moet nog naar de bakker, de slager en de supermarkt.

 

Ik mis mijn moment. Ik noem het me-time. Een paar uur dat ik zeker niets moet. Dat ik mijn hoofd leeg kan maken, even geen telefoon, geen druk en geen anderen om me heen. Echt een moment voor mezelf. 

Hoe krijg ik weer dat moment ingepland in mijn week?

Door "nee" te zeggen. Nee tegen de dingen die niet meteen moeten. En door te vragen aan een ander. De ander vragen om hulp en door los te durven laten. Wat is nu het ergste wat kan gebeuren als je het niet doet. Ok er zijn dingen die moeten. Maar kan de was wat later, moet je echt die dag naar de slager. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik volgende week een vrije ochtend blok in mijn agenda. Dat is mijn tijd en ik ga genieten van dat moment en zorgen dat ik iets doe waar ik me rustig door voel. 

Herken je dit ook? Vind je het lastig om nee te zeggen of om hulp te vragen? Wat zou jij willen? Wat maakt dat het je niet lukt? Wat denk je nodig te hebben? 

Wil je hier iets mee? Neem vrijblijvend contact met me op. Misschien kan een coachingssessie je helpen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.