Terug naar mijn basis

Gepubliceerd op 7 maart 2022 om 08:36

Zoals ik al in de nieuwsbrief en socials schreef ben ik de afgelopen tijd bezig geweest met het bepalen welke richting ik op wil met mijn coachingspraktijk. Ik ga mij richten op basis en balans in het dagelijks leven. 

Dit sluit ook goed aan bij de opleiding hypnotherapie welke ik in september ga volgen. Daar zal ik tegen die tijd wel wat meer over gaan schrijven.

 

Toen corona uitbrak en de wereld praktisch stil stond bemerkte ik dat een pas op de plaats fijn was. Even geen feestjes, verplichtingen, nadenken waar je nu weer naar toe zal gaan en altijd maar die externe prikkels opzoeken. Er kwam een tijd van samen zijn, richten op de dingen die belangrijk zijn, geen hele groepen met verjaardagen of visite. Nee een of twee mensen waar je je volledig op kunt richten. Er ontstaat meer interesse in elkaar. Maar ook werd je vriendenkring wat kleiner. Ik besefte me dat ik mensen niet meer gezien had. 

Deze tijd heeft me doen beseffen dat ik het fijn vind. En dat wat ik fijn vind mee te nemen naar de rest van mijn leven. Na 2 jaar een gesloten wereld mis ik natuurlijk ook de spontaniteit welke nauwelijks mogelijk was omdat je alles moet reserveren. 

Maar nu de wereld langzaam weer volledig open gaat wil ik deze basis wel meenemen voor mezelf. Ik wil me minder verplicht voelen. Ik wil kunnen genieten van mijn gezin. En goed is goed. Dus ook lekker thuis niets doen. Dit geeft rust in mijn hoofd, lijf en bied me uiteindelijk meer. Dit is voor mij onder andere mijn basis die ik nodig heb om te kunnen leven, te groeien en te ontwikkelen. Wat ik nog mag leren is om "nee" te zeggen. Dat ik me niet schuldig hoef te voelen en dat ik mag beseffen dat een ander mij hierom niet gaat veroordelen. En mocht dat wel zo zijn dat dit niet mijn probleem is maar dat dit iets zegt over de ander. Werk aan de winkel voor mij. 

 

Ik ben heel benieuwd hoe jij de corona periode hebt ervaren. Welke lessen neem je hieruit mee? Wat wil je achter je laten? Laat een reactie achter onder deze Blog. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.