• Let op! Vanaf 1 maart 2024 verhuisd deze pagina naar:
  • www.praktijklibra.com

Wat is coaching?

Coaching is een persoonlijk begeleidingsproces waarbij een coach jou ondersteunt bij het identificeren en bereiken van jouw doelen. Het biedt een gestructureerd kader en een veilige ruimte om te verkennen, te reflecteren en actie te ondernemen om positieve veranderingen te bevorderen.

Een coach fungeert als een vertrouwd persoon die mensen helpt bij het ontdekken van hun eigen potentieel en het overwinnen van obstakels die hen kunnen belemmeren. Door middel van gerichte vragen, luistervaardigheden en observaties helpt een coach individuen om hun eigen capaciteiten, talenten en motivaties te verhelderen.

Coaching kan verschillende doelen en focusgebieden hebben, zoals loopbaancoaching, leiderschapsontwikkeling, persoonlijke groei, emotionele intelligentie, time management en vele andere aspecten van iemands leven.

Een coach creëert een veilige en ondersteunende omgeving om mensen te helpen hun doelen te stellen, actieplannen te ontwerpen en verantwoordelijkheid te nemen voor hun acties en vooruitgang. Ze bieden begeleiding, advies en aanmoediging, maar zorgen er ook voor dat de klant eigenaar blijft van zijn proces en beslissingen.

Het doel van coaching is om mensen te helpen bij het vergroten van zelfbewustzijn, het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en hulpmiddelen, het overwinnen van belemmeringen en het maximaliseren van hun potentieel. Het proces is gericht op groei, succes en het bereiken van de gewenste resultaten.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Wanneer je interesse hebt kun je mij een email sturen of telefonisch contact op nemen. Ik doe mijn best om binnen 24 uur een reactie te geven op de email. Ik kan je telefonisch of per email informatie verschaffen en je vragen beantwoorden. Telefonisch kan er een orientatiegesprek plaats vinden. Aan de hand daarvan kun je besluiten om een intakegesprek in te plannen. Een eerste goed gevoel kan namelijk belangrijk voor je zijn. 

Nog even een concreet overzicht:

Oriëntatiegesprek:

Middels een telefoongesprek kunnen de eerste vragen beantwoord worden zoals tarief, hoe het in zijn werk gaat, locatie, gegevens waarnaar de vragenlijst naartoe gestuurd kan worden. Daarnaast is het ook fijn voor je om mijn stem alvast te horen, een goede eerste indruk is namelijk erg belangrijk in jouw proces. 

Vervolg coaching afspraken:

Besluit je om verder te gaan, plannen we een intakegesprek in om nader kennis te maken, de ingevulde vragenlijst door te nemen en om jouw (hulp)vraag/ vragen concreet te krijgen.

Tijdens de coach sessies staat jouw (hulp) vraag centraal. Jij werkt aan de ontwikkeling van jezelf, kun je leren te reflecteren op je handelen. Kun je inzichten krijgen in je krachten en je valkuilen. Hoe bewust ben je van je handelen? Je krijgt positieve steun, inzichten en feedback van mij. Bij de laatste coach sessie kijken we terug naar alle sessies. Wat heb je geleerd, hoe heb je het ervaren, wat neem je mee, hoe ga je je toekomst in? 

Let op, de praktijk is op de 2e verdieping gevestigd, hiervoor moet je 2 trappen op. Mocht dit lichamelijk niet mogelijk zijn laat dat in een email of telefonisch aan mij weten dan kunnen we altijd kijken naar de mogelijkheden. 

 

Wil je weten wat de prijslijst.