Home » Wat is coaching

Wat is coaching?

Je kunt een sportcoach, lifestyle coach, gewichtscoach, relatiecoach etc. zijn. In Nederland is coaching een vrij beroep. Men is hier al enige tijd mee bezig om dit aan te passen zodat coaches wel opgeleid moeten zijn om zich coach te mogen noemen. Hierdoor valt coaching niet onder de zorgverzekering en wordt dus niet vergoed. 

 

Maar wat is nu coaching?

Dit is een vorm van begeleiding om middels een gestructureerd gesprek wat zich richt op de vraagstelling van de ander. Het is een samenwerking tussen de coach en coachee. Samen wordt er in overeenstemming de (hulp) vraag, probleem(en) uitgediept en doelstellingen opgezet. Tevens wordt het proces  geëvalueerd.

Door samen met een coach dieper in te gaan op het denken, gedrag en gevoel en telkens een laagje dieper te gaan, kom je dichter bij de kern van het probleem. Dat biedt perspectief want als je de kern hebt van het probleem dan pas kun je naar een gewenste oplossing zoeken. Deze zoektocht kun je samen met je coach bewandelen. Een coach wandelt een klein stukje mee op de weg die jij bewandeld. 

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Wanneer je interesse hebt kun je mij een email sturen of telefonisch contact op nemen. Ik doe mijn best om binnen 24 uur een reactie te geven op de email. 

Vervolgens wanneer we een afspraak hebben gemaakt voor een oriëntatiegesprek zal ik je per email of per post een intake formulier toesturen. Gelieve deze ingevuld te retourneren voorafgaand aan ons eerste gesprek. Aan de hand van het intakeformulier en de kennismaking kunnen we beide beslissen of we met elkaar een coaching traject aangaan. Het gevoel moet voor beide goed zijn, dit is essentieel voor een goede coaching. 

 

Oriëntatiegesprek:

Wanneer u voor het eerst een afspraak met mij maakt, plannen we eerst een oriëntatiegesprek in. We nemen in deze kennismaking de intakeformulieren door en bespreken kort uw (hulp) vraag of probleem. 

Dit alles zal ongeveer 45 min. duren. 

Mocht je de keuze maken om niet verder te gaan met mij is dit geen probleem. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. Wanneer blijkt dat ik niet de juiste coach ben om met je een coaching traject aan te gaan. Dit wordt besproken en samen kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn. 

Het oriëntatiegesprek is gratis excl. eventuele gereden kilometers ( alleen buiten Waalwijk en Sprang-Capelle) zie prijzen.

 

Vervolg coaching afspraken:

Besluit je om het coaching traject aan te gaan dan plannen we nieuwe afspraken in. We nemen hierbij alles mee wat tijdens het oriëntatiegesprek is besproken. We stellen doelen op en zetten samen acties uit. Dit gebeurd meestal in een aantal coaching sessies. 

Tijdens het coachtraject werk je aan de ontwikkeling van jezelf, leer je te reflecteren op je handelen. Wat zijn je krachten en wat zijn je valkuilen. Hoe bewust ben je van je handelen?  Je krijgt positieve steun, inzichten en feedback.

 

Evaluatie of eindgesprek: 

Na het vast stellen van doelen en acties is het ook nodig om deze te evalueren. Afhankelijk van de acties en doelen kan het zijn dat we deze tussentijds evalueren. 

Het laatste gesprek zal een evaluatie gesprek zijn. In dit gesprek kijken we terug naar de sessies, de doelen, waar staat u nu en hoe heeft u het coaching traject ervaren. 

Het kan zijn dat er een follow-up afspraak ingepland wordt. 

 

Follow- up:

Dit is een losse afspraak n.a.v. het gevolgde coaching traject. Het kan zijn dat u nog een doel of actie op langer termijn hebt staan, of dat er een periode aankomt waarbij juist uw valkuil op de loer ligt.
Hoe gaat u dat aanpakken? Heeft u dan een stok achter de deur nodig? Wilt u dat er nog een keer iemand mee over uw schouder kijkt? 

 

Let op, de praktijk is op de 2e verdieping en moet hiervoor 2 trappen op. Mocht dit lichamelijk niet mogelijk zijn dan kun je het beste een afspraak op locatie maken. 

 

Wil je weten wat de prijslijst.